torsdag 13 november 2008

Detta är stort!



http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3761490.ab
Helt otroligt, att bota HIV trodde ingen på att någon skulle kunna göra! Men nu så har läkarna lyckats igen!
Tänk om 2 miljoner slapp dö varje år och de 33 miljoner som bär på smittan kunde botas på plats direkt! Det vore guld, fast även om kommer att kunna bota HIV ska man visa respekt för den och inte tänka "Skitsamma, det finns botemedel"...

Tidigare under 80-90 talet har det funnits två andra fall där de smittade blivit botade genom benmärgstransplantation!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3763421.ab

3 kommentarer:

Hellström sa...

Problemet är att man inte är immun mot samtliga typer av HIV och får en förhöjd risk för exempelvis TBE (vilket visserligen är betydligt trevligare). När HIV binder in till en cell binder den först till en receptor på cellytan, men för att ta sig in behöver den även hjälp av en co-receptor. Hos de här personerna är receptorn muterad och viruset kan inte binda in. Tyvärr gäller detta bara en typ av HIV, som brukar kallas R5. Andra typer kan fortfarande infektera celler och det är inte omöjligt att han skulle kunna ha den här typen av virus kvar i kroppen.

Dessutom är det inte helt enkelt att hitta benmärgsdonatorer till ett antal miljoner människor :)

Anonym sa...

Botemedel mot HIV och andra så kallade obotliga sjukdomar har funnits länge, och många har blivit botade, men det är inget som media uppmärksammar av någon anledning. Läs på lite om Jim Humble och hans mms tex (miracle mineral supplement). Detta är inget du känner till eller?

mvh Robin

Kaveh sa...

Hellström: Nej det kanske inte är den enklaste och göra det på 33 miljoner, men samtidigt ska man se det från den ljusa sidan och om dessa söker hjälp så finns det en minimal chans att de klarar sig ;)

Robin: Jag ska läsa det, du är första personen jag hör det ifrån! Det kommer att bli intressant.