måndag 10 november 2008

Rätt val?


Ibland funderar jag varför en person ska bli syndabock när ett helt lag inte skött sig. Förvisso är det lättare att göra sig av med en person istället för att riva kontraktet på flertal spelare.

Men i Rikards fall tycker jag att han borde få stanna kvar och ett antal osynliga spelare borde få lämna klubben. AIK är Sveriges största fotbolls klubb men en hög ambition och spelmoral, när de spelar så kan vilka lag som helst åka på stryk. Men tyvärr så har det varit en utomordentlig bergdalbana denne säsong, ibland har det gått bra och ibland dåligt.
De har ägt vissa matcher fram tills någon slarvar och de ligger under då rinner det iväg bara, då har vissa spelare blivit desperata, skjutit från långt håll där det inte funnits någon möjlighet till att göra mål, slagit flera fel pass eller en pass för mycket så de har kommit ur lägen.

Varför är det oftast ledare som blir sparkade? Varför ser inte ledningen över vissa spelare som har väldigt höga löner, super kontrakt och missköter sig på plan?

Personligen tycker jag att Rikard Norling borde ha fått stanna kvar i AIK, starkare ledare än honom kommer de aldrig att få!
Aja man önskar herr Norling all lycka och hoppas att gnaget förbättrar sig till nästa gång!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/aik/article3735688.ab

Inga kommentarer: