fredag 12 december 2008

Zebralagen!!!


Idag står det i Aftonbladet att var fjärde bilist bryter mot zebralagen! Antalet fotgängar skador har ökat med 10-15%. Zebralagen infördes år 2000 då blev det lag på att bilister "måste" stanna vid varje obevakad övergångställe om någon/några ska över till andra sidan, med andra ord väja för gångarna.

Jo detta lag är väl ganska bra men, jag hatar hatar hatar personer som tar detta lag förgivet och bara slänger sig ut på övergångsstället utan att försöka att få kontakt med mc-/bilföraren. Man ska inte förvänta sig att alla ska stanna vid varje övergångställe bara för att vi har zebralagen. Måste ha lite hjärna och inte bara slänga ut sig och gå över gatan!
Bor man i Uppsala så har man många cyklister och handskas med också, många av de kan inte ens trafikreglerna och ger sig ut på gatorna. Samma sak gäller en del av de, slänger ut sig ut på gatan bara hur som helst utan att ens tänka på att det kanske kommer en bil! De kan inte ens högerregeln! Skulle kunna sitta och skriva hur mycket som helst. Men bara för att Uppsala kallas för en cykelstad betyder det inte att cyklister som bestämmer här eller kan bete sig hur som helst! Undrar varför de inte åker på böter eller en liten tillsägelse?!
Jag är inte bitter/förbannad bara fundersam.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3980659.ab

2 kommentarer:

Fredrik Envier sa...

De värsta av allt är ändå de jävlarna som står och tvekar och inte vågar. Sen när de har stått och tvekat tillräckligt länge går de ut iallafall. Som bilist tror man ju oftast att de inte vill gå över, varpå de håller på att bli påkörda. Har ännu inga liv på samvetet, men några lårbensbrott kommer vi nog snart att föra upp på meritlistan.

Kaveh sa...

Jo absolut! Då blir man helt ställd som förare också, ska jag gasa på lite för att personen i frågan inte ska stå där för länge eller stanna helt! Flertal ggr har man stött på personer som inte ens gått över fastän att man stannat och de bara vinkar fram än eller vänder sig och går!

Detta borde de flesta gångarna tänka på när de står och tvekar : http://kavehuppsala.blogspot.com/2008/11/lite-smtt-och-tnka-p-nr-man-sitter.html